VMware

Stefan om IT-innovation

Stefan Månsby är Basefarms Vice President inom Innovation. När han inte tar fram olika koncept för företagets och kundernas marknad, bygger han egna drönare och producerar låtar till Eurovision.

Lär känna Stefan med fyra snabba frågor:

Vad gjorde du innan Basefarm?

Innan Basefarm var jag med och startade upp Telenor Sverige – vad som senare kom att bli Telenor AB. Som fjärde anställd i bolaget fick jag uppleva en häftig resa från ett litet kärnteam på 40 personer till att sitta i förarsätet för 800 personer på 18 månader.

Varför valde du Basefarm?

En av oss i gänget blev tillfrågade av en norsk bekant om de kunde göra en affärsplan för ett norgebaserat företag med en svensk kund. Jag såg då chansen att ta mig an nya utmaningar och tyckte det var roligt att tillsammans med Hans Holmqvist, Sara Murby Forste och ledningen i Norge starta upp någonting från grunden. Dessutom gillar jag genuint Grethe, Bjart och gänget!

Vad är ditt ansvarsområde på Basefarm?

Efter ett flertal roller inom Basefarm är jag numera är jag Vice President inom Innovation. Mina huvudsakliga uppgifter är att aktivt bevaka och analysera marknaderna för Basefarm och våra kunder, ta fram olika affärskoncept och produktkoncept samt att vara en talare för Basefarm – det är viktigt att inspirera andra och dela med sig av sina prognoser.
Stefan är bland annat en av talarna på vår Tech Meetup- Docker den 22 Mars.

Har du något tips att dela med dig av?

Företagets överlevnad baseras på dess förmåga att kunna uppfinna sig själv om och om igen.

Läs mer om våra molntjänster här


Hybrida molntjänster

Innovationstakten driver på efterfrågan på hybrida molntjänster. Ta del av resultatet från en undersökning vi gjort bland 100 CIOer om, för att undersöka vilka planer företagen har när det gäller att använda sig av molntjänster.

Hybridmoln vinner mark hos bankerna – med flera fördelar blir hybridmolnen en självklar del av många IT-chefers universum.


Big data blogg