Per om IT-affärer

Per Strömqvist är Presale på Basefarm och ser sig själv som första generationens datanörd. Genom att gå från att skriva av BASIC-kod publicerad i datatidningar till att jobba med ett flertal roller i IT-branschen har han samlat på sig bred kunskap om hur man omsätter teknik till affärsvärde.

Lär känna Per med tre snabba frågor:

Vad gjorde du innan Basefarm?
Jag har alltid verkat inom IT-branschen och innan jag landade på Basefarm har jag hunnit med både horisontaler som tillverkare, distributör och återförsäljare. Men även vertikaler som teknik, försäljning och ledning. Summerat gör det att mina lösningar och förslag ofta har en ”utifrån och in” approach med affärsnyttan i första rummet. Tekniken är viktig, men tekniska utmaningar kan lösas på många olika sätt utifrån kravbilden. Det viktigaste är att göra rätt sak, inte att nödvändigtvis göra det på ”rätt” sätt.

Varför valde du Basefarm?
På Basefarm finns en djup teknisk kunskap och väldigt många, mycket duktiga individer. Det som lockade mig hit var möjligheten att med människor och teknik kunna omsätta väldigt höga affärskrav i djupt tekniska lösningar.

Har du någon dold talang eller något personligt du vill dela med dig av?
Jag har byggt två jollar, en segelbåt och ett hus. Jag har även monterat fingertrycksläsare på dörren i bostaden (hur nördigt är inte det?).

 


Läs mer från Per
Per Strömqvist bloggar om varför man vinner på att ha en hög innovationskraft.